Göm meny

Datorlabsystem

Karta över PUL-en

MAI:s datorlabsystem kallas Sjösystemet och består av salarna Boren, Hunn, Roxen och Glan. De ligger i B-huset, ingång 21-23, plan 3 (en trappa upp), B-korridoren. Samtliga salar används till schemalagd undervisning i våra laborationskurser. MAI använder Linux CentOS PC med möjlighet till inloggning på windowsservrar.

Exjobbsrum

Utöver Sjösystemet finns ett exjobbsrum som ska användas för examensarbete och uppsatsskrivning. Exjobbsrummet ligger i anslutning till de övriga laborationslokalerna. För att få tillträde till exjobbsrummet så måste du arbeta med ett examensarbete vid MAI. Kontakta MAI:s studerandeexpedition. Tag med ditt LiU-kort.

Bokade tider i Sjösystemet

Inloggning och lösenord

För att kunna logga in på MAI:s datorlabsystem måste du vara registrerad på en MAI-kurs med tillhörande datorlaborationer. Du använder samma lösenord som till ditt e-postkonto och Studentportalen. Om du skulle misslyckas med inloggningen, prova med att byta lösenord i Studentportalen. Om du vill behålla ditt nuvarande lösenord så kan du ange det lösenordet även som ditt nya.

Det är viktigt att du väljer lösenord med omsorg och att du absolut inte delar ut det till någon annan.

Inloggning hemifrån på MAI:s Linux-system

Du kan även logga in på vårt datorsystem hemifrån. Du loggar in via en SSH-klient på lien.edu.mai.liu.se. Om du inte har en SSH-klient så kan du hämta hem Putty gratis på nätet. För filöverföring rekommenderar vi WinSCP som också är fritt att ladda hem.

Datorsupport

MAI:s datorsystem drivs av supportgruppen på MAI. Felanmälan skickas i första hand via e-post till support@mai.liu.se.

Programvaror för studenter


Sidansvarig: webmaster@mai.liu.se
Senast uppdaterad: 2013-11-27